parzy zimno |


chabrowa bławatkowa niebieska herbatka zimnozaparzanie smakogród
Czy Wam również Ciocia zwykła podawać w upalne, sierpniowe południe gorącą herbatę, jako najlepszy napój na skwar? Tym razem mała alternatywa – zimnozaparzanie. O dziwo naprawdę jest możliwe i bardzo proste.
Do imbryka wsypujemy ulubioną mieszankę np. suszone kwiaty bławatka, malwy, jasnoty białej, fiołka trójbarwnego i melisy. Zalewamy zimną wodą i wstawiamy do lodówki na 4-8 godzin. Im ciemniejsza herbata tym mniej czasu potrzebuje, by nastąpiła dyfuzja.
Otrzymujemy pełnowartościowy napój, który ponad to w przypadku chabrowego ‘naparu’ nie traci koloru, dzięki czemu orzeźwia i smakiem i barwą <3chabrowa bławatkowa niebieska herbatka zimnozaparzanie smakogród smakogród

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s